Idrettsrådet i Kristiansand
  Idrett i Kristiansand Storbyprosjektet Støtteordninger Om Idrettsrådet Kontakt oss 

 Nyheter
 Kommunens Handlingsplan
Kanal med idrettsmagasinet Lilleputt hver søndag
( 02.02.2004 )

Kanal med idrettsmagasinet Lilleputt hver søndag  
Kanal 24 i samarbeid med Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité lanserte søndag 1. februar det ukentlige idrettsmagasinet Lilleputt. Dette er et program som handler om det å komme seg opp fra sofaen og bevege seg.

Kanal med idrettsmagasinet Lilleputt hver søndag  Kanal 24 i samarbeid med Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité lanserte søndag 1. februar det ukentlige idrettsmagasinet Lilleputt. Dette er et program som handler om det å komme seg opp fra sofaen og bevege seg.

Programmet vil ta en titt på idretts-Norge og det som skjer rundt omkring gjennom reportasjer, nyheter og aktuelle tema. I de første programmene er fokuset rettet mot ski, og lytterne kan blant annet følge noen skoler som samler kilometer på skikortene sine.

Idrett er den største hobbyen til barn og unge i Norge. Og sport er et av de områdene som får mest oppmerksomhet i mediene. Men den er oftest viet toppidretten. Endelig får også barn- og ungdomsidretten sitt eget radioprogram. Lilleputt som er et idrettsmagasin for hele familien, blir fast innslag på Kanal 24 søndag ettermiddag. Hele landet blir involvert.

Lilleputt produseres av Bark 24 som er Kanal 24 barneredaksjon og programledere er Cathy Quist og Gunhild Aksens.

- Kanal 24 er en radiokanal for barn og voksne. Og programmene våre skal avspeile det folk er opptatt av. Når vi vet at mer enn 700.000 barn og unge i Norge driver aktivt med idrett, er det også naturlig at dette temaet får en fast plass hos oss, sier radiosjef Arne H. Krumsvik. Han er godt fornøy med å kunne lansere det nye familieprogrammet, som er et samarbeid med Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF).

NIF er glad for at Kanal 24 etablerer et eget program som retter seg mot barnefamilier.

– Program om idrett for barn og barnefamilier har vært en mangelvare. Idretten er tross alt den største hobbyen som barn og unge har, sier Rune Titlestad, fagansvarlig for barn og ungdom i NIF. Titlestad håper programmet vil gi inspirasjon til enda flere barn og barnefamilier om å drive fysisk aktivitet.
 
Klubber, lag og enkeltpersoner som jobber med barneidrett oppfordres til å komme med innspill til programmet på
NIF@barnekanalen.no.

Kanal 24 skal sende en time hver søndag ettermiddag om barn og idrett.

[ Tilbake ]   Tips en vennTips   Utskriftsvennlig versjon av denne artikkelenUtskrift   Last ned som PDFPDF 

Idrettsrådet i Kristiansand, Postboks 451, 4664 Kristiansand, Orgnr: 841 357 442