Idrettsrådet i Kristiansand
  Idrett i Kristiansand Storbyprosjektet Støtteordninger Om Idrettsrådet Kontakt oss 

 Nyheter
 Kommunens Handlingsplan
HØYRE ER PÅ RIKTIG SPOR I STADIONSAKEN
( 26.11.2004 )

Idrettsrådet i Kristiansand fremmet 10. november muntlig i kulturstyret forslag om omdisponering av midlene som er satt av til opprustning av Kristiansand stadion. At man lar være å oppruste stadion er en logisk konsekvens av at kommunen bidrar med 60 mill kr i et nytt stadionanlegg som skal stå ferdig om 2 år.

Det vil være en helt meningsløs bruk av penger å investere i fasiliteter som skal ha så kort brukstid. Idrettsrådet ønsker å bruke pengene på tiltak av mer varig verdi, gjerne tiltak rettet mot barn og unge i nærmiljøet.

Høyre tok den ballen, og foreslår nå ikke å oppruste gamle stadion.

Ingen annen by har som Kristiansand lagt til rette for fotballsporten. Kunstgressbaner og binger bidrar til at fotballen virkelig har gode vilkår slik at den er den desidert største og viktigste aktiviteten for barn og unge i Kristiansand. Investering i disse anleggene har etter vår mening vært en fornuftig satsing av kommunen.

Med et flunkende nytt stadion i sikte er vi overbevist om at Start og deres publikum overlever med dagens standard frem til et nytt Stadion er realisert. Dette har også fotballforbundets folk endelig fått forståelse for.

Det er derfor med undring vi leser Fædrelandsvennens minileder torsdag 25/11 hvor man karakteriserer Høyres forslag om å bruke "stadionpengene" annerledes som et villspor.

Idrettsrådet mener at Høyre virkelig er på riktig spor i denne saken. Vi håper de andre politiske partiene kobler seg på, og bidrar til mer fornuftig bruk av fellesskapets penger! Vi håper også at ikke Fædrelandsvennen i fremtiden påtar seg rollen som pådriver for å fremme urimelige krav fra fotballforbundet.

[ Tilbake ]   Tips en vennTips   Utskriftsvennlig versjon av denne artikkelenUtskrift   Last ned som PDFPDF 

Idrettsrådet i Kristiansand, Postboks 451, 4664 Kristiansand, Orgnr: 841 357 442